keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Lämpöä vai romantiikkaa?

Pesin juuri vaalean sohvamme päälliset, kyseessä on kulmasohva, joten pesemistä riittää.. Haluaisinkin hankkia sohvan päälle jotain, joka olisi kaunis, suojaisi samalla likaantumiselta ja on helpommin puhdistettavissa. Mietin tällä hetkellä kahden vaihtoehdon välillä.


Romanttinen vaihtoehto olisi Greengaten iki-ihana päiväpeitto, jonka voisi levittää istuintyynyjen suojaksi. Toinen puoli kukkia ja toinen ruutua, pääväri beige. Just love it!





Lämmin vaihtoehto olisi hankkia pari harmaata lampaantaljaa, kummallekin pojalle omansa. Lasten olisi ihanan pehmoista istua katselemassa lastenohjelmia..Tämä Ikean lampaantalja on tulossa Ikea Family -jäsenille tarjoukseen joulukuussa... Edullisempikin siis kuin Greengate..


Tässä vielä muita joulunpunaisia ihanuuksia Greengatelta. Tämä tyyny toimisi lampaantaljojen kanssa sohvalla ja jouluinen tunnelma olisi valmis!





 Näillä punaisilla tähtitossuilla kelpaisi sipsutella jouluyönä maistelemaan kinkkua ja joulutorttuja... Kuvat lainattu täältä.


maanantai 15. marraskuuta 2010

Tähtiä tähtiä...

Vihdoin alkaa koululaisen huoneen uudistus olla valmis, pari pientä yksityiskohtaa vain puuttuu. Saimme huoneesta sisustussuunnittelijan avulla tosi kivan, sekä äiti että poika on tyytyväisiä =) Ostelen usein sisustustavaroita siksi, että ne miellyttävät silmää, mutta minulla ei välttämättä ole niille paikkaa tiedossa. Sain tähän huoneeseen käytettyä monta sellaista kaapissa odottanutta ostosta ammattilaisen vinkkien avulla.

Huone maalattiin harmaalla ja yhdelle seinälle maalasin sabluunalla rivin valkeita tähtiä, tykkään lopputuloksesta kovasti! Iso lipasto tuo reilusti lisää säilytystilaa. 



Huoneeseen saatin lisää tilaa myös parvisängyllä, josta erityisesti huoneen asukas pitää. Kuvassa näkyy myös vanha tietokonepöytä johon vaihdoin vetimet ja rakensin keskusyksikkö-kaapista hyllykaapin. Ikkunaan ripustettiin tähti-valot pimeää torjumaan.
 





 
Lisää tähti -teemaa =) meritähtikoukku koulurepulle. Koukku oli alunperin sininen, maalasin sen valkoiseksi. 






 
Pienoismallit ja askartelut pääsivät esille.





Huoneen viimeisteli pojan oveen kiinnittämä ilmoitus ;)
'

torstai 11. marraskuuta 2010

Vielä on aikaa

 Pikkuneitimme muskarissa aloiteltiin jo joululaulut, ja tajusin, että joulu lähestyy vääjäämättä. Teen joka vuosi päätöksen, että aloitan joulun valmistelun ajoissa. "Tänä vuonna teen joulukortit ajoissa, ostan lahjat ajoissa, aloitan jouluvalmistelut ajoissa..." 


Nyt on jos koskaan näin pitäisi tehdä, koska olen vielä kotona, ennen vuodenvaihteessa häämöttävää töihinpaluuta. No, olen aloittanut jo laittamalla jouluvaloja ulos ja polttelemalla kynttilöitä sisällä. Viikonloppuna voisi tehdä glögiä, fiilistellä ja suunnitella lisää. Hyvä alku, eikö =)




Laiskottelijan appelsiiniglögi

  2dl appelsiinimehua
2dl omenasiideriä
4 tl fariinisokeria
2 tl glögimaustetta

Laita kaikki aineet kattilaan ja kuumenna lähes kiehuvaksi. Siivilöi ja kaada lasiin. Nauti sohvan nurkassa kynttilänvalossa =)



torstai 4. marraskuuta 2010

Äidin vaatekaapin päivitystä

Koululaisen huoneen muutos, josta aiemmin mainitsinkin, on pitänyt minut kiireisenä. Valmista alkaa pikkuhiljaa tulemaan, mutta paljon on vielä tekemistäkin. Valmiista huoneesta sitten lisää myöhemmin, kun puuttuvat elementit saadaan toteutettua .

Olen tehnyt myös päätöksen töihinpaluusta ensi vuoden alussa, meidän kuopus on silloin 2-vuotias. Kotona olo on ollut ihanaa, mutta ajatus töihinpaluusta tuntuu myös kivalta.

Töihinpaluu tarkoittaa myös vaatekaapin päivittämistä =) Siispä poikkeisin Indiskassa, josta tekee joskus ihania löytöjä...

 Kuvan ihana röyhelöhelmainen paita tarttui mukaani, seurakseen löytyi allaolevassa kuvassa näkyvä huivi. 





Myös tämä pehmoinen lämmin neuletakki ja pitkä trikoopaita lähtivät uuteen kotiin, sama huivi sopii myös tähän settiin.


Näillä aloitellaan joulun alennusmyyntiä odotellessa... ;)